Sofia Ek

Lasagne

Publicerad 2013-07-05 17:03:16 i Allmänt,

Förra veckan gjorde jag en lasagne med zucchiniplattor istället för vanliga lasagneplattor!
 
Du behöver:
500g keso
500g köttfärs
1 zucchini
För egen tomatsås:
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré 
500g krossade tomater
2 msk kalvfond
salt, peppar
 
Zucchiniplattor:
Hyvla zucchinin med en osthyvel till så tjocka och breda bitar som möjligt. Salta dom och torka av med hushållspapper för att få bort vattnet.
 
Gör såhär:
Stek lök och vitlök i lite olja. När det mjukat tillsätt tomatpuré och rör om i någon minut. Tillsätt köttfärs och stek den tills den är brynt. Tillsätt krossade tomater, fond och kryddor. Låt småputtra i 10 minuter. 
 
Börja med ett lager med keso, sen ett lager med köttfärs och sist ett lager plattor. Gör så många vändor det räcker till, för mig blev det två. Jag skulle nog rekommendera att lägga dubbla lager zucchini för att få mer tuggmotstånd, det ska ialla fall jag prova nästa gång. Jag provade även att toppa med riven ost på ena halvan och det blev mycket godare så; ost!
 
In i ugnen i 20 minuter på 225 grader. Sjukt gott! Och nyttigt såklart ;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela