Lasagne
Provade att göra lasagne med zucchiniplattor igen och den här gången blev det otroligt mycket bättre, det bästa jag gjort hittills tror jag allt. Jag dubblade i princip alla ingredienser så att det räckte till 3 lager istället för 2, och jag la dubbla lager zucchiniplattor för varje lager.
Ingredienser
1-2 zucchini
1000g keso
700g köttfärs
Riven ost
För egen tomatsås
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1000g krossade tomater
4 msk kalvfond
Salt, peppar
Zucchiniplattor
Hyvla zucchinin med en osthyvel till så tjocka och breda bitar som möjligt. Salta dom och torka av med hushållspapper för att få bort vattnet.
Gör såhär
Stek lök och vitlök i lite olja. När det mjukat tillsätt tomatpuré och rör om i någon minut. Tillsätt köttfärs och stek den tills den är brynt. Tillsätt krossade tomater, fond och kryddor. Låt småputtra i 10 minuter.
Börja med ett lager med keso, ett lager med köttfärs och två lager plattor. För mig blev det som sagt 3 vändor. Toppa med riven ost! In i ugnen i 20 minuter på 225 grader.



