Recept
Kesoplättar (3-4 stycken):
125 g keso
1 ägg
0,75 msk fiberhusk
1 nypa salt
Blanda allt med en stavmixer/vanlig mixer och stek på ganska låg värme.

Pizza (1 portion):
200g rå blomkål
2 äggvitor
1,5 tsk fiberhusk
1 msk krossade linfrön
Valfria kryddor: rosmarin, lökpulver, örtsalt, peppar
Sätt ugnen på 220 grader. Hacka och mixa blomkålen i en matberedare alternativt med en stavmixer. Försök sedan att pressa bort så mycket vatten som möjligt innan du blandar det med resten av ingredienserna. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 20-25 minuter. Lägg sedan på allt du vill ha (vi gjorde tomatsåsen själva genom att mixa tomater) och lägg in i ugnen igen i ca 5-10 min.

Blomkålsmos:
Jag kokar blomkålen i ca 10 min, tills den blir tillräckligt mjuk, och pressar den med en potatispress. Brukar sedan riva morötter och blanda i.
